Al ple de Juliol, des de Compromís per #Rafelbunol vam dividir els precs per temàtiques. Els precs, que es fan al final del ple, és una demanda de proposta d’actuació que es fa a la regidoria per a que prenga nota.

🔎 TRANSPARÈNCIA i PARTICIPACIÓ

▪️ Siguen més transparents en l’apartat de transparència de l’any 2020 on no hi ha cap actualització econòmica ni ens han presentat alguns documents ja demanat en ple.

▪️Actualitzen les actes del consell escolar. Des del 16 de juliol del 2019 no hi ha noves actes.

▪️Que realitzen o presenten ja el pla anual de transparència 2020 tal com indica que s’ha de realitzar el propi reglament.

▪️ Que es convoque el consell agrari local. Segons l’article 6 del mateix consell, on s’estipula el règim de sessions del consell municipal agrari , diu que el consell agrari municipal celebrarà sessió ordinària almenys una vegada al trimestre.

▪️ Que es publique l’acta del consell social del 20 de novembre del 2019 així com de la resta de plens que cal actualitzar també amb la publicació de les actes.

▪️ Preguem que convoquen el Consell Social clau en aquest moment tant complicat.

▪️ Preguem que intenten respondre en la mesura del possible, a les persones que fan peticions i queixes per registre d’entrada.

🌾 NETEJA, JADRINS, BENESTAR

▪️ Que estiga a l’aguait de les peticions del veïnat al voltant de la població felina a la Corona així com que faja efectiva la moció aprovada en el darrer ple de la legislatura passada sobre aquesta temàtica.

▪️ Preguem que des la regidoria intente tenir els voltants dels contenidors més net,, sobretot a principi de setmana. Com per exemple al carrer Comunitat Valenciana, de forma reiterada el carrer presenta un estat lamentable d’insalubritat.

▪️ Preguem que s’avance en instal·lar més papereres al llarg de la població.

▪️ Preguem per a que continuen fent un esforç en la neteja del nostre poble en un moment on la pandèmia encara no ha estat superada. Realitzant, si cal, actuacions com la desinfecció dels carrers.

▪️ Sol·licitud dirigida al servei de jardineria del municipi perquè revisen, en concret en l’Avinguda de S. Pere, el sistema de reg, ja que hi ha molts degotadors trencats. Així com, la reposició de plantes en la tanca.

▪️ La màquina de netejar que intente alternar el seu recorregut per no començar sempre al mateix lloc a les 5h del matí.

🎭 CULTURA

▪️ Preguem que es realitze alternatives, sempre amb les mesures sanitàries oportunes, d’oci i cultura per a la població. Cinema d’estiu, concerts de cantautors, teatres, monòlegs, etc. No pot parar-se la cultura ni alternatives d’oci al poble i tant sols deixar-ho en mans d’associacions o fer-ho soles durant la setmana de festes.

▪️ Preguem que continuen informant-nos dels avanços que es fan per a la retirada del Panell de la Façana de l’Església. Sobretot una volta se’ns ha presentat l’informe jurídic del 7 de juliol així com informar dels informes demanants a Patrimoni o subvencions a Conselleria.

👫 IGUALTAT

▪️ Que tota la documentació administrativa que genere l’Ajuntament de Rafelbunyol tinga en compte la diversitat sexual i de gènere.

▪️ Que s’incloga la diversitat sexual i de gènere a tota la comunicació gràfica de la població.

🏀 ESPORTS

▪️ Preguem que es continuen buscant alternatives i solucions a tots els equips i entitats esportives locals per a que puguen realitzar la pràctica correcta amb les mesures sanitàries pertinents.

🚧 URBANISME

▪️ Sol·licitar a Correus la instal·lació d’alguna bústia més en el municipi. La instal·lació podria fer-se en zones de més afluència (col·legis, estació metre, centre salut…).

▪️ La rotonda situada al final del carrer Calvari, a l’altura del Col·legi té un reixat metàl·lic amb la perillositat que comporta per als ciclistes o conductors de motocicletes. Preguem que es revise la seua perillositat i si cal canviar-ho.

▪️ Es prega un estudi per a l’Avinguda d’Espanya sobre la necessitat o no d’instal·lació de bandes reductores de velocitat.

▪️ Preguem que s’inicien ja actuacions aprovades en el PMUS i avançar cap a la mobilitat.

▪️Preguem que es mire de col·locar algun panell per ajudar a la visió a l’encreuament entre el Carrer Màrtirs i Carrer Pere Salvador.

🧒🏼👧🏻 DRETS INFÀNCIA

▪️ Preguem per a que es tinguen present sempre l’acord arribat a ple de preservar les imatges dels menors d’edat en les xarxes socials i que estiguen portant-se a terme, com ha indicat la regidoria encarregada, la firma d’autoritzacions dels pares.

▪️ Preguem que es controle l’accès al poliesportiu municipal ja que sembla que de vegades s’ha de botar la tanca per a jugar al frontó.