Ahir es va celebrar el Ple Ordinari de Juliol de l’ Ajuntament de Rafelbunyol. D’una banda, pel que fa a les nostres mocions presentades el resultat va ser:

1. 👨🏻‍🌾“Horts Urbans” per a Rafelbunyol. ❌ NO APROVADA

2. 🍷🍴 Ruta de la Tapa. ✅ APROVADA

3. 🍊Per aturar la plaga del Cotonet de Sud-àfrica. ✅ APROVADA ( es va fer una declaració institucional )

D’altra banda, segons l’article 40 del Reglament Orgànic Municipal, pots fer preguntes al Ple de manera escrita (es presenten fins 72 hores abans del ple) contestades de manera oral al ple sense opció a debat i preguntes de manera oral (la qual pot ser contestada al ple següent si la regidoria competent vol).

També estàn els precs ( és una formulació de proposta d’actuació a la regidoria) que es fan al final del ple. Des de Compromís per #Rafelbunyol ahir vam fer 1️⃣1️⃣ preguntes escrites, 1️⃣ pregunta oral i vora 2️⃣5️⃣ precs. Vos mostrem aquest vídeo amb les 11 preguntes escrites i la pregunta oral i les respostes de l’equip de govern. A més, vos deixem a continuació les preguntes que vam realitzar.

1. 🚶🏻🚶🏻‍♀️Quin balanç trau l’equip de govern de l’experiència efímera de poc més dos setmanes de tallar el centre del poble? Per què s’ha parat de fer aquesta prova? Cal incidir que hi havia dies que s’obria el carrer abans de l’hora programada.

2. ♻️ Quin ha estat el motiu per a canviar el criteri d’arreplegada del mobiliari vell dels dilluns? Quin ha estat els mecanismes d’informació a la població?

3. ⛔️ Després d’haver realitzat 82 propostes de sanció per excés de velocitat al municipi, quina valoració fa l’equip de govern per a solucionar aquesta problemàtica? Tindran en consideració altres mesures per a pacificar el tràfic i augmentar la seguretat al nucli urbà?

4. 🌾 Com s’està procedint amb la implantació de la nova ordenança municipal sobre els solars? S’ha actuat ja contra els titulars dels solars que no estan fent cas de la mateixa?

5. 🐀 Com van les actuacions al voltant del control de plagues i la desratificació?

6. 🌴 Al ple ordinari de maig, manifestaren que era inviable adoptar l’acord plenari de realitzar un informe per a plantar més arbres a tot el poble. S’han tingut en compte alternatives o la pandèmia va a paralitzar les mesures urgents contra l’emergència climàtica?

7. 🚉 A l’anterior ple, ja vam preguntar sobre la moció aprovada per a una millora del pàrquing de l’estació del Metro. Ens agradaria incidir en dos qüestions. D’una banda, amb la resposta del regidor encarregat a l’anterior ple, s’ha mirat ja quines actuacions realitzar per a solucionar la problemàtica al voltant de l’enllumenat públic i les arquetes de registre dels fanals= D’altra banda, s’han mirat quines actuacions realitzar per a la millora de la senyalització del mateix pàrquing?

8.🦠 Estem vegent que hi ha una característica dels nous positius de Covid-19 al llarg del territori estatal, que és haver estat present en reunions i actes socials. Quines mesures estan realitzant-se per a conscienciar a la població de mantenir el distanciament social i atendre totes les recomanacions sanitàries? Opinem que hem d’insistir perquè la població no oblide la perillositat del virus.

9. 😷 La setmana passada va entrar en vigor l’obligatorietat de la mascareta, el seguiment al poble és majoritari. Tot i això, hi ha hagut alguna incidència destacable que vos hagen fet arribar les forces de seguretat i sanitàries?

10. 🏩 Com va l’ampliació del centre de salut de la nostra localitat? Sabem que la pandèmia és un problema, però es va manifestar en premsa que es licitarien les obres abans de finals del 2019 i que començarien en aquest any.

11. 📝 Este mes de juliol hem rebut una còpia d’un escrit presentat a l’Ajuntament per un membre de Protecció Civil de Rafelbunyol, en què exposa unes queixes i possibles irregularitats en la feina del responsable de l’agrupació, han revisat el cas? Han donat cap tipus de resposta? Volem que ens informen amb detall.

[Pregunta oral] 📫 Com està desenvolupant-se l’estiu en la nova realitat, sobretot, amb l’ampliació de les terrasses i el veïnat. D’una banda, si sabien si hi havia queixes per part dels veïns per un mal funcionament i la neteja de tot l’espai. D’altra banda, si hi havia també queixes per part d’alguns bars/restaurants per no poder desenvolupar la seua tasca amb igualtat de condicions.