El ple de gener del 2022 es va celebrar per enèsima vegada de manera telemàtica. Un ple on el grup municipal dels valencianistes van presentar tres mocions a l’ordre del dia.

Destaca, en primer lloc, la negativa de l’equip de govern del PSOE de votar a favor de la moció que instava al govern d’Espanya a defensar davant la Comissió Europea la revisió de l’acord comercial amb Sud-àfrica, amb especial atenció i protecció als cítrics valencians. Per a Mario Carrera, portaveu al ple,” el PSOE va donar més importància a defensar la imatge del Ministeri del PSOE que a defensar el sector citrícola valencià davant la UE”.

En segon lloc, es va presentar una nova moció per a bonificar la taxa de terrasses en 2022. Una moció que pretén sempre ajudar i posar en l’actual context un sector com l’hosteler de la localitat. De nou, l’equip de govern del PSOE va votar en contra. Des de la formació destaquen què, com de costum, es van excusar al seu vot contrari per motius administratius i van amagar que votaven en contra per motius econòmics. Carrera es pregunta: “Quina gestió estan fent dels diners públics quan no volen prorrogar la mesura que sí que aplicaren en 2020 i 2021?”

En tercer lloc, la darrera moció presentada per Compromís, va ser demanar preparar un bo comerç per a la localitat. De nou, va ser denegada pels vots en contra del PSOE. El motiu aquesta volta és que ja estan fent-ho. Ara bé, segons Carrera “en 2021 anaven a destinar 75.000 € del romanent de 2020 (generat, en part, per les retallades en subvencions al teixit social del poble, com La Primitiva, el Club de Futbol i La falla) i no ho han fet, s’ha esfumat. Una mostra més de la seua inactivitat i mal gestió.” Un fet greu per al grup municipal perquè sembla que amb incorporació de l’ADL es comenta per part de l’equip de govern que sí que ho faran encara que dependrem de subvencions perquè no podrem mitjançant recursos propis.

Del ple destaca, en darrer lloc, el debat sobre el model de gestió de l’Escoleta municipal El Parc. El PSOE aposta per continuar amb el model de concessió administrativa de l’Escoleta que posà en marxa el PP. A finals de 2014, Compromís i PSOE van votar en contra de licitar el servei d’escoleta. Durant la legislatura 2015-2019 i en 2020, Compromís vam presentar mocions per a estudiar la possibilitat de remunicipalitzar el servei. El PSOE les va votar en contra i ha estat prorrogant la concessió fins a esgotar-la. Ara presenta i aprova la nova concessió sense donar cap alternativa ni explicació. Un govern que diu ser d’esquerra continua privatitzant un servei públic essencial més quan l’escolarització dels dos anys serà gratuïta tal com va anunciar el conseller Vicent Marzà.