Per a Compromís recuperar el control democràtic de l’Escola Infantil Municipal és fonamental, ho hem defensat i portat sempre al programa electoral. No hem canviat de criteri com altres partits. En aquest moment cal blindar i ampliar els drets socials dis la situació tan complicada a conseqüència de la crisi per la COVID-19.

Per això, al Ple de Maig, vam portar una moció perquè es fera un estudi per a remunicipalitzar l’Escola Infantil Municipal de #Rafelbunyol. La nostra moció presentava 4 punts d’acord.

Elaborar amb el Consell Escolar Municipal els criteris pedagògics per a Rafelbunyol, conforme a la legalitat vigent i d’aplicació obligatòria a l’escoleta infantil municipal, siga quin siga el seu model de gestió.

Incorporar mecanismes de participació i transparència en el servei que faciliten la implicació activa de les famílies en el funcionament de l’Escoleta.

Avaluar la conveniència o no de continuar la gestió indirecta del servei de les escoles infantils municipals, incloent tot un seguit d’indicadors com sostenibilitat financera, eficiència econòmica, informes laborals, satisfacció famílies, simulacions de reducció de tarifes, etc.

Incloure també diversos requisits si s’optara de nou externalitzar el servei.

La Moció va ser denegada pel govern socialista amb la seua majoria absoluta. Com és habitual a les mocions presentades per Compromís, la seua postura era la ja coneguda “excusa dels informes”. És a dir, voten en contra perquè diuen que ja tenen informes al respecte. Ara bé, aquests informes previs ni tenim constància que existeixen ni ens arriben mai. Publicar notes de premsa diàries no et fa ser més transparent.

Nosaltres continuarem treballant per ampliar i garantir els drets socials de Rafelbunyol. Ho tenim clar, Les persones Primer.

Podeu consultar la nostra moció completa ací en aquest enllaç comprom.is/mocioescoleta