El ple ordinari del 31 de gener del 2022 es va aprovar l’ampliació de la segona pròrroga. Diuen, per part del govern socialista, que es va fer de forma excepcional fins al 31/07/2022. D’aquesta manera perquè el curs es puga desenvolupar amb la normalitat que la pandèmia ens permeta.
Ara bé, en aquest ple, el PSOE va presentar l’expedient per a iniciar el nou procés de licitació, privatització/concessió administrativa de l’Escoleta. En l’expedient s’aporten unes Bases i un Estudi econòmic de l’escoleta. Del Pla de Viabilitat destaquem:
- La Conselleria d’Educació facilita la gratuïtat de l’ensenyament de 2 a 3 anys i subvenciona parcialment de 0 a 2 anys. I la intenció d’estendre la mesura perquè siga gratuïtat de 0 a 3 anys.
- Es compta amb 10 unitats pedagògiques: 2 de 0 a 1 any, 4 d’1 a 2 anys i 4 de 2 a 3 anys.
- En el curs actual, 2021-2022, hi ha en funcionament 7 unitats, tenint un marge de creixement o ocupació de 3 unitats.
- Les inversions previstes en l’Escoleta són a càrrec de l’Ajuntament.
- El subministrament d’aigua l’assumeix l’Ajuntament.
- No existeix cànon d’explotació.
- La plantilla es subrogarà.
Compromís per Rafelbunyol al ple ja va criticar durament a Fran López i a la resta del PSOE perquè han evitat en tot moment qualsevol iniciativa i debat sobre el model de gestió de l’Escoleta. Caldria recordar un poc l’hemeroteca i veure que, Compromís per Rafelbunyol des del 2004 ( període en què s’obri l’Escoleta Municipal) sempre ha apostat per un funcionament públic i de qualitat per a la població. Han presentat mocions i iniciatives des del 2014 fins a l’actualitat en aquest sentit. Hi ha d’altres, com l’actual alcalde del PSOE que ha passat de votar en contra de la concessió/privatització quan estava a l’oposició, a licitar una altra volta i privatitzar. Fa tot allò que estava en contra.
Per a Mario Carrera, “el problema no és sols que tornen a continuar privatitzant l’Escoleta Municipal. L’afer principal és que no han tingut la mínima intenció d’estudiar seriosament la possibilitat de recuperar la gestió municipal. Sembla que es troben més còmodes així: amb una responsabilitat i gestió menors. Fan oïts sords a les demandes, propostes i preguntes que Compromís hem presentat al llarg dels dèsset anys de vida de l’Escoleta El Parc.” Per al portaveu valencianista no sols estan fent el contrari al que proposen ells sinó que també estan ignorant a la ciutadania que necessita més que mai serveis públics i de qualitat. “Demostren poca maduresa i nul·la valentia defugint un debat seriós. Tractant al veïnat com infants i no com a persones adultes capaces de confrontar idees, números i projectes”, conclou Mario Carrera.
Des de Compromís no ens queden sols amb un discurs ideològic sinó que posen exemple de quan estan al capdavant de les idees passen als fets. Posen com a exemple a Compromís d’Albalat de Sorell. Amb Nicolau Claramunt com a alcalde han fet públic que l’escoleta municipal formarà part de la Xarxa d’Escoletes Públiques de la Generalitat per al pròxim curs 2022-2023.
A finals de juliol de 2021 va registrar una instància a la Conselleria d’Educació per sol·licitar que l’escoleta passe a formar part de la Xarxa d’Escoletes Públiques de la Generalitat. Per a Mario Carrera, “Si es vol es pot i, més encara, amb un govern de majoria absoluta com el del PSOE, que fan el que volen ells sense escoltar la resta. Si tornen a privatitzar és perquè ells volen”.