Diumenge 28 de maig triarem a Rafelbunyol la nova corporació. Triarem a una nova persona que lidere el poble. Esperem no haver d’eixir de nou als titulars de premsa per conductes insolidàries i caciquistes.

Ocupar llocs de la responsabilitat pública no suposa tenir un bon sou o poder aparcar on vulgues. Ostentar alcaldia o regidories significa assumir voluntàriament, un contracte amb la societat i les persones que la componem. Un contracte social que ens exigeix utilitzar els recursos públics de forma racional en favor de tot el poble i millorar la vida de totes les persones. En definitiva, exigeix a qualsevol polític que siga exemplar, honest, transparent i que pose en pràctica els codis de bona conducta.

L’actual alcalde del PSOE acumula un historial d’incompliments del seu pacte social amb la ciutadania de Rafelbunyol. L’episodi més greu es remunta al 27 de desembre del 2020 quan fou el primer càrrec públic en vacunar-se quan no li corresponia, convertint-se així en el primer que se saltava la cua de la vacunació. També d’accedir a la Residència de majors quan era innecessari i perillós. Sembla que és d’una altra època el que dic, però diumenge cal recordar de què és capaç.

En contra del que de vegades es presenta, l’actitud d’aquell desembre del 2020 s’ha produït més voltes. El problema no és que cometera un error, tots i totes en fem. Jo mateix cada dia en faig. El problema és l’actitud en què et presentes davant del poble al qual vols governar i et penses que sols tu eres el rei.

Jo si fora alcalde mai utilitzaria la policia com un taxi perquè el porten de sa casa a la processó del poble perquè faig tard o a l’estació de l’AVE de València (quan hi ha un metro que et deixa davant de l’estació).

Jo si fora alcalde seria transparent en les publicacions de l’Ajuntament sense obviar de quin partit ha sigut la proposta que es posa en marxa.

Igualment, jo si fora alcalde no usaria recursos i xarxes oficials de l’Ajuntament per a promocionar el meu ego. Actituds vàlides per a l’anterior alcalde del PP. Quina diferència hi ha entre un i altre?

Jo si fora alcalde, deixaria la foto diària pel treball diari i incansable pel bé de Rafelbunyol.

Jo si fora alcalde no embrutaré mai el poble de Rafelbunyol anteposant els meus interessos personals als col·lectius. Escoltaré a tothom i permetre debats. No prometré impossibles, però si em compromet a aconseguir l’impossible.

La llista que encapçale de Compromís t’oferim una alternativa responsable, progressista, verda, honesta, valencianista i feminista, vols avançar a un Rafelbunyol millor?

Mario Carrera, candidat de Compromís a l’alcaldia de Rafelbunyol