RESUM DEL PLE ORDINARI DE SETEMBRE.

Des de Compromís vam dur les següents propostes i mocions al Ple Ordinari de Setembre:

-MOCIONS APROVADES:
.Fer un seguiment de les mocions aprovades per a que es duguen a terme. Considerem que totes les mocions que presentem des de Compromís son per a millorar el dia a dia dels veïns i les veïnes del poble. Per tant, hem proposat que des de la Secretaria, es realitze un informe cada quatre per a tindre control de que allò aprovat en cada moció es fa realitat o saber de l’estat de la proposta.

.Vam demanar a l’Ajuntament que s’adherirà al projecte Xarxa Llibres que ha ficat en marxa la Conselleria d’Educació encapçalada per Vicent Marzà de Compromís. Amb aquesta proposta del Consell Govern tendirem a la gratuïtat dels llibres perquè fomenta la creació de Bancs de Llibres a les escoles i instituts.

.Vam proposar donar contingut a la partida pressupostària que hi ha per a una Oficina d’Ús i Promoció del valencià. Volem normalitzar el valencià a l’Ajuntament i que tota la documentació que ens proporcionen estiga en la nostra llengua. A aquest plenari van enviar varia documentació només en castellà.

.Per altra banda, vam participar en la moció institucional que va fer la corporació en referència al drama que estan vivint les persones refugiades. Volem que Rafelbunyol forme part del projecte de pobles acollidors que ha posat en marxa el Consell del Govern en la Conselleria de Benestar i Inclusió Social encapçalada per Mònica Oltra.

-MOCIÓ NO APROVADA:
.Des de Compromís apostem per aconseguir un poble sostenible i apostem de manera ferma per la protecció del Medi Ambient. Vam plantejar la realització d’un Pla Verd per a millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes del poble. Aquest Pla passa per fer un estudi per a aconseguir un poble saludable (estudi de trànsit, plantar arbres en alguns carrers i parcs, planificació estratègica del urbanisme…)
Aquesta moció no va ser aprovada en els vots en contra del PSOE i IDRA al•legant la falta de diners i la necessitat de fer prèviament un PGOU. No entenem aquesta postura tenint en compte que tenim tècnics en l’ajuntament que podrien fer els estudis per a millorar el dia a dia del veïnat. Açò es deuria dur a terme segons disponibilitat pressupostària i volem deixar clar que, en cap cas, seria necessari un PGOU nou.

-També vam preguntar al Ple sobre la publicitat contractada per l’ajuntament per a festes, els diners detallats gastats en aquest període de festes, sobre la llicència d’activitat del camp de Fútbol (llicència inexistent i que s’està tramitant des de el 28-07-2015, mentre que el camp de fútbol es va inaugurar el dia 31-08-2015 en tot el boato possible), els mòbils que disposen els regidors i regidores del govern, els baixos o locals utilitzats pels joves, i la creu dels caiguts.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *